Zelf onderhandelen of een makelaar mee?

Voorafgaand aan de aankoop van de eerste woning zijn vaak vele uren op internet doorgebracht. Op de diverse websites waar woning worden aangeboden zal je woningen geselecteerd hebben. Misschien ben je al over gegaan tot het bezichtigen van een woning. Wat ga je doen? Ga je zelf onderhandelen over de koopsom van de woning of neem je je eigen makelaar mee?

Advies op maat

Er zijn maar weinig mensen die een huis contant kunnen betalen. Voor de aankoop van de woning zal je een geldlening af moeten sluiten. Maatwerk is bij uitstek het bedrijf dat je hierover kan adviseren. Wat is het bedrag dat je kunt lenen op je inkomen? Hoeveel kan er geleend worden op basis van de waarde van de woning? Wat worden de bruto en netto maandlasten? Wat is de premie van de overlijdensrisicoverzekering? En is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten in geval van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid?

Begeleiding van A tot Z

Allemaal vragen waarvan het belangrijk is de antwoorden te hebben, voordat je tot aankoop van een woning over gaat. Antwoorden die Maatwerk je zal geven. En mocht je daarna besluiten de woning te kopen, dan kan je via Maatwerk de juiste geldverstrekker kiezen. Maatwerk begeleidt je van A tot Z in het hele proces. Wij vragen voor jou de offertes aan voor de hypotheek en de (eventuele) verzekeringen bij overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Wij zorgen ervoor dat de woning wordt getaxeerd door een makelaar die niet betrokken is bij de aan- of verkoop van de woning. Wij zorgen ervoor, dat de bankgarantie tijdig wordt gesteld bij de notaris. En het belangrijkste, wij zorgen ervoor, dat jouw nieuwe hypotheek voor het verstrijken van het voorbehoud van financiering, finaal akkoord is.

Inzicht in jouw financiële situatie

Heb je behoefte aan een advies op maat?
 Maak een afspraak om je te laten informeren over de mogelijkheden.